CEHIA | ROMÂNIA | UCRAINA | MOLDOVA | POLONIA
Cumpără bilete online
cross
  • Adulți Peste 12 ani
  • Copii De la 2 pînă la 12 ani
  • Copii pînă la 2 ani Fără loc

Termeni și condiții generale contractuale şi condiţii de rezervare 

Domeniu de aplicare

Termenii și condițiile generale şi speciale de rezervare se aplică la utilizarea portalurilor web și la rezervarea de călătorii GAL.

Părțile contractului

Contractorul pentru rezervarea de călătorii (vânzător de bilete), precum și pentru utilizarea portalurilor web este firma Galiz SV SRL, Calea Basarabiei 26, MD 2009 Chisinau, denumit în continuare GAL.

Utilizarea comercială a portalului web

Site-urile de comparare a prețurilor pot semna un acord scris cu GAL, prin care acestea sunt autorizate să obțină prețurile și programul de călătorie GAL, în vederea procesării și a publicării.

Nu este permisă folosirea portalurilor web GAL pentru chestiuni non-private sau comerciale. Este interzisă utilizarea sistemelor automate pentru extragerea datelor de pe acest site pentru uzul comercial.

Plata și voucherele

Biletele de călătorie pot fi plătite în funcție de locul în care se efectuează rezervarea prin diferite metode de plată:

  • Pe Internet: debit direct, card de credit (Mastercard / Visa / Amex).
  • La bordul autocarelor: În numerar.
  • În punctele de vânzare / agențiile de turism: Toate metodele de plată oferite de agenție, și în orice caz, plata în numerar.

Condiții speciale la plata cu cardul de credit:

Achiziționarea cu cardul de credit

La plata cu cardul de credit, în momentul finalizării rezervării, are loc debitarea contului clientului. La plata cu cardul de credit, clientul informează banca utilizată de el, încă în momentul rezervării, că, în cazul unui refuz la plată aceasta trebuie să furnizeze la solicitarea GAL sau a unui terț autorizat de acesta numele clientului și adresa integrală pentru ca GAL să-şi poată revendica de la client creanţele sale.

Comisioanele și taxele bancare ca urmare a unui refuz la plată apărut la plata cu cardul sunt suportate de către pasager. În plus, se vor aplica, eventual, taxe de anulare. Pasagerul primește posibilitatea de a dovedi că prin refuzul la plată costurile sau redus sau nu s-au creat deloc costuri. În cazul refuzului la plată, clientului îi poate fi blocat temporar sau permanent accesul la plata cu cardul de credit.

După o procedură de somaţie de plată nereuşită efectuată de GAL, prelucrarea mai departe a dosarului în vederea recuperării creanţelor este transmisă unui prestator extern de servicii. 

Compensații; Dreptul de reţinere

Există un drept la compensație pentru client numai dacă solicitările acestuia sunt stabilite legal sau nu sunt contestate sau sunt recunoscute de noi. El are,  de asemenea, un drept de reţinere numai dacă și în măsura în care solicitarea sa se bazează pe același raport contractual.

În cazul în care clientul se află în întârziere de plată față de noi, atunci toate creanțele existente din aceeași relație contractuală sunt scadente imediat.

Prețul total indicat în magazinul online include eventual taxele de plată implicate de procedura de plată a terților aleasă de dvs. și suportate de dvs.

Pentru clienții care selectează o metodă de plată supusă taxelor, se va aplica o taxă de plată, care corespunde unui procentaj din valoarea totală a coșului de cumpărături. În fiecare țară este disponibilă cel puțin o modalitate de plată gratuită și utilizată în mod obișnuit.

Pasagerul are dreptul de a renunța la contract în termen de 14 zile de la semnarea contractului de cumpărare. Renunțarea trebuie să fie notificată sub formă scrisă.

Acțiuni promoționale

Operațiunile efectuate de firma Galiz SV SRL, ca parte a acțiunilor promoționale desfășurate în cadrul activităților de marketing și cumpărarea de bilete cu preț redus nu este limitată.

Utilizarea comercială, în special revânzarea biletelor, nu este permisă și se sancționează de către firma Galiz SV SRL cu blocarea biletelor și/sau cu solicitarea de daune.

În caz de fraudă, tentativă de fraudă sau a suspectării altor activități ilegale în legătură cu achiziția de bilete, cu valorificare și transferul acestora, firma Galiz SV SRL își rezervă dreptul de a bloca contul clientului respectiv, și/sau de a solicita o plată alternativă sau de a anula biletele respective. firma Galiz SV SRL nu recunoaște solicitările de recunoaștere și rambursare a biletelor respective.

În caz de fraudă, tentativă de fraudă sau a suspectării altor activități ilegale în legătură cu achiziția de bilete, cu valorificarea și transferul acestora, firma Galiz SV SRL își rezervă dreptul de a anula biletul obținut integral sau parțial prin intermediul rambursării biletului.

Biletele cumpărate în cadrul unei oferte, pentru care sunt valabile alte condiții după expirarea ofertei respective, trebuie să fie achiziționate la prețul integral, aplicabil în ziua călătoriei / valabilității biletului.

Anularea și reprogramarea călătoriei

O reprogramare a călătoriei presupune anularea prealabilă a călătoriei. O anulare poate fi făcută fie înainte de plecare. O modificare sau anulare a rezervării nu este posibilă la bordul autocarului (la șofer).

O anulare poate fi făcută exclusiv pe mail contact@galtrans.md sau prin intermediul agențiilor partenere și la punctele de vânzare de bilete ale companiei GAL, cu maximum 24 ore înainte de ora de plecare programată. O călătorie dus-întors este considerată o rezervare.

Pentru fiecare anulare, se va percepe o taxă de anulare per călătorie anulată și per pasager, in cuantum de 20% din valoarea totala a biletului.. 

În cazul neutilizării unui bilet pentru o călătorie efectuată de către operatorii de transport ai firmei Galiz SV SRL, tariful nu va fi rambursat, daca nu a informat societatea despre imposibilitatea folosirii biletului cumparat. Se generează câte un bilet pentru fiecare persoană și pentru fiecare călătorie. In cazul indeplinirii conditiilor de rambursare a tarifului pentru bilete, solicitarea poate fi făcută în decurs de 3 zile. Aceasta trebuie expediată către firma Galiz SV SRL la adresa electronica contact@galtrans.md. Taxa de procesare va fi redusă la o sumă de 100 LEI.

Toate taxele de procesare sus menționate și orice taxă de transfer nu se percep în cazul în care se solicită rambursarea din cauza unor circumstanțe pentru care este responsabila firma Galiz SV SRL. Rambursarea prețului biletului, minus taxele de procesare și posibilele taxe de transfer se va face integral pe contul indicat de către client la efectuarea comenzii.

Jurisdicția

Jurisdicția competentă pentru comercianți, persoane juridice și persoane fizice care nu au jurisdicția generală în Republica Moldova, precum și pentru persoanele care și-au mutat domiciliul sau reședința obișnuită în străinătate după încheierea unui contract de transport, sau ai căror domiciliu sau reședință obișnuite nu sunt cunoscute la momentul depunerii plângerii, este Chisinau.

În cazul în care unele prevederi ale acestor Termeni și condiții generale şi speciale de transport sunt sau devin nule parțial sau total, acest lucru nu afectează, în mod normal, efectul contractului de transport în ansamblul său.

 

Conditii si reguli privind procurarea biletelor electronice la cursele regulate internationale

 

Prin procurarea biletelor electronice pe site-ul nostru, acceptați integral condițiile și regulile (în continuare Condiții) de mai jos.

Atenție! Perfectarea și achitarea biletelor electronice este accesibilă doar în cazul acceptării Condițiilor.

 

1. Informații generale

 

 Achitarea biletelor pe site se efectuează minim cu 6 ore pâna la plecarea autocarului în cursă.

 

2. Reguli pentru perfectarea biletelor electronice

 

2.1 La perfectarea biletelor electronice, în câmpurile propuse se introduc detaliile călătoriei și datele personale ale pasagerului.

2.2 Biletele electronice, de regulă, se perfectează pentru călătoria într-o directie „tur”.

2.3 Până la achitarea biletelor electronice, asigurați-vă că ați făcut cunoștință cu tarifele și programul de circulație al mijlocului de transport selectat.

2.4 Dacă ați introdus eronat detaliile călătoriei sau datele personale, corectarea acestora este posibilă doar până la efectuarea plății.

2.5 La procurarea mai multor bilete, utilizatorul, care perfecteaza biletele electronice, acționeaza din numele tuturor pasagerilor comenzii, în acest sens, toți pasagerii se consideră a fi informați privind condițiile de îmbarcare și călătorie.

2.6 Înregistrarea corectă a detaliilor călătoriei și datelor personale se face pe propria răspundere a utilizatorului serviciului.

 

3. Completarea datelor cu caracter personal

 

3.1 Prin completarea datelor cu caracter personal pe site-ul nostru, utilizatorul își exprimă acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal.

3.2 Datele personale ale pasagerilor trebuie să corespundă datelor, specificate în documentul care atestă identitatea.

3.3 În conformitate cu prevederile „Legii privind protecția datelor cu caracter personal nr.133 din 08.07.2011”, serviciul respectiv colectează datele cu caracter personal în scopuri determinate, explicite și legitime pentru a le prelucra într-un mod compatibil cu aceste scopuri. Datele personale ale clienților sunt prelucrate în măsura necesară îndeplinirii scopurilor interne și legale ale serviciului, cu respectarea tuturor măsurilor legale de securitate și confidențialitate a datelor.

 

4. Achitarea biletelor electronice

 

4.1 Achitarea biletelor electronice se efectuează prin intermediului cardurilor bancare, monedei electronice și prin terminale.

4.2 Pentru procurarea prealabilă a biletelor NU se percepe comision.

 

5. Dovada deținerii biletului electronic

 

5.1 După achitare, se perfectează biletul electronic, care va fi expediat la adresa de e-mail, indicată la completarea datelor.

5.2 Biletul electronic se prezintă imprimat pe hârtie.

 

6. Controlul biletului electronic

 

6.1 Verificarea și validarea biletelor electronice se efectuează la imbarcare de către soferul autobuzului și / sau controlorul de bilete.

6.2 În cazul neutilizării biletului de caălătorie (neprezentarea la imbarcare, întreruperea călătoriei de către pasager), contractul de călătorie se consideră a fi reziliat în mod unilateral iar documentul de călătorie (biletul) este considerat nevalid pentru alta călătorie.

6.3 Se interzice transmiterea biletului electronic persoanelor terțe.