CEHIA | ROMÂNIA | UCRAINA | MOLDOVA | POLONIA
Cumpără bilete online
cross
  • Adulți Peste 12 ani
  • Copii De la 2 pînă la 12 ani
  • Copii pînă la 2 ani Fără loc

Regim facilitat de trecere a frontierei - cetateni ucraineni

Publicat: 24.12.2022

 

Pentru a asigura confortul pasagerilor pe parcursul călătoriei cu GAL Trans, vă informăm despre condițiile în vigoare de trecere a frontierei, citând în continuare gov.md:

 

Dispoziția CSE nr.55 din 22 decembrie 2022

 

" Începând cu data de 24 februarie 2022, de când a început războiul în Ucraina, s-a intensificat traficul la frontieră din cauza numărului mare de refugiați. În scopul gestionării eficiente a fluxului de refugiați a fost instituit un regim facilitat de traversare a frontierei de stat a Republicii Moldova.

 

Actualmente, în ajunul sărbătorilor de iarnă, iau amploare cazurile când cetățenii Ucrainei, care s-au refugiat în țările Uniunii Europene, se reîntorc în Ucraina, tranzitând teritoriul Republicii Moldova. Este de menționat că o mare parte din cetățenii ucraineni nu dețin actele de călătorie valabile stabilite de cadrul normativ, având în posesie doar actele de identitate cu care s-au refugiat din Ucraina, respectiv în baza acestora nu pot intra în R. Moldova din țările UE.

 

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră atestând problematica imposibilității reîntoarcerii refugiaților în Ucraina, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, a sesizat Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova.

 

În rezultat, de astăzi și până în data de 1 februarie 2023, CSE a instituit un regim facilitat de traversare a frontierei de stat de către cetățenii ucraineni pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere la frontiera moldo - română și punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, precum și la ieșirea acestora din Republica Moldova spre Ucraina în temeiul documentelor în baza cărora au intrat."

 

Găsește bilete pentru cursele zilnice cu autocarul Moldova – Ucraina / Ucraina – Moldova aici.

Taguri: frontiera, regim trecere, republica moldova, ucraina, bilete autocar, bilete moldova ucraina, bilete ucraina moldova
Vizualizări: 706